Botox

Ontspannen spier, rimpel vervaagd

Botuline Toxine, beter bekend als botox, is een spierontspanner die wordt gebruikt om dynamische rimpels tegen te gaan. Dynamische rimpels ontstaan door het samentrekken van spieren onder de huid in het gelaat, oftewel, de spieren die verantwoordelijk zijn voor de mimiek. Door botox sterk te verdunnen en in kleine hoeveelheden in de spiervezel te injecteren die verantwoordelijk is voor de rimpel waar u vanaf wilt, wordt de spierspanning sterk verminderd met als resultaat dat de rimpel vervaagd. Onder meer voorhoofdrimpels, kraaienpootjes, fronsrimpels en rimpels in de mondhoeken worden zo succesvol vervaagd. We vertellen u meer over de mogelijkheden bij Private Mediclinic.

Een veilige botox behandeling met een natuurlijk resultaat

Botox is een uit de natuur verkregen eiwit dat gebruikt wordt om de spieren tijdelijk te laten ontspannen. Het lichaam is in staat de vloeibare spierontspanner op een natuurlijke manier af te breken. Hierdoor is een botox behandeling gegarandeerd veilig en kunt u het probleemloos herhalen. Een behandeling wordt ervaren als licht prikkelend, maar niet pijnlijk, waardoor een verdoving niet nodig is. Een complete behandeling duurt vaak slechts enkele minuten, waarbij resultaat al na enkele dagen zichtbaar wordt. De duur van het resultaat blijft, afhankelijk van de behandeling en het aantal herhalingen, ongeveer 3 tot 4 maanden zichtbaar. Botox werkt ook preventief, wat betekent dat als u een behandeling stopt de rimpels langzaam terugkomen zoals ze waren voor de behandeling.

Gummy smile: weer voluit lachen

We zien mensen graag lachen. Het straalt vriendelijkheid en vrolijkheid uit. Bij sommige mensen die lachen is het tandvlees zichtbaar. Dit noemen we een gummy smile. Het is aangeboren en de een is er heel blij mee, terwijl de ander zich hier juist voor schaamt. Probeert u soms niet te lachen of lacht u uit schaamte met uw hand voor uw mond? Met enkele prikjes botox in het tandvlees kunnen we de spiertjes ontspannen die de bovenlip omhoog trekken. Hierdoor is het tandvlees minder zichtbaar, tot wel vier maanden lang.

Wenkbrauwlift met botox

Botox vervaagt niet alleen succesvol rimpels, het wordt ook veelvuldig ingezet voor een subtiele lift van de wenkbrauwen. Tijdens de behandeling worden een aantal prikjes Botuline Toxine onder de huid aangebracht. Enkele prikjes worden in de spieren van de wenkbrauwen geïnjecteerd. Door deze behandeling verdwijnt de asymmetrie tussen beide wenkbrauwen en krijgen deze een mooiere vorm. Een behandeling duurt slechts 15 minuten en het effect houdt drie tot vier maanden aan. Hierna kunt u de behandeling weer probleemloos herhalen.  

Botox voor medische doeleinden

Botox is een spierontspanner en blokkeert ook de werking van de zenuwen. Door deze eigenschappen wordt botox ook veelvuldig voor medische doeleinden gebruik, zoals tegen overmatig transpireren. De klieren die overmatig zweet onder de oksels produceren kunnen worden geblokkeerd zodat de zweetvorming wordt teruggedrongen. Ook wordt Botuline Toxine gebruikt tegen migraine, wat soms kan ontstaan door het onwillekeurig aanspannen van spieren in het gezicht. Door deze spieren te verslappen verdwijnt het drukkende gevoel in bijvoorbeeld schedel of ogen. Verder werkt botox zeer effectief tegen tandenknarsen. Tijdens de behandeling wordt de botox geïnjecteerd in de kauwspier. De spierspanning in deze spier neemt hier, waardoor de spier minder wordt gebruikt en zal krimpen.

Uw botox behandeling bij Private Mediclinic

Voorafgaand aan een van onze behandelingen kunt u vrijblijvend en kosteloos een consultgesprek aangaan, waarin wordt gekeken naar de probleemgebieden en de medische bezwaren. Omdat uw wensen en het beste natuurlijke resultaat centraal staan bij Private Mediclinic, krijgt u een geheel op uw situatie afgestemd advies en we bespreken alle wensen en mogelijkheden voorafgaand uitvoerig. Voor het aanvragen van een gratis consult of het opvragen van meer informatie over een van onze botox behandelingen kunt u gerust contact met ons opnemen.

Maak een afspraak

Maak nu uw afspraak voor dé perfecte behandeling die bij u past.
Wij verwelkomen u graag in onze kliniek.

Translate »